A VOSZ BPMRSZ kihelyezett elnökségi ülést tartott Balatonfűzfőn

A VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete kihelyezett elnökségi ülést tartott Balatonfűzfőn

A téli Balaton partjára Balatonfűzfő Önkormányzata hívta meg az elnökséget, még a szeptemberi Sportnapon, ahol a felek egy együttműködési megállapodás tervezetét fogadták el.
DSCN5594Az elnökségi ülésre a balatonfűzfői Polgármesteri Hivatal üléstermében került sor, ahol Marton Béla polgármester úr és Dr. Takács László jegyző úrDSCN5617 fogadta az elnökség tagjait, valamint meghívott vendégeinket. Vendégeink között volt Jelen Tamás úr az ÉDV Zrt vezérigazgatója, aki az egészséges ivóvíz fontosságáról tartott előadást, valamint az önkormányzatok és az állami vízművek jogszabályi kapcsolatait ismertette.

A VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete még a múlt évben döntött arról, hogy aDSCN5589 vállalkozói érdekképviseletet és az önkormányzatokat közelíteni kell egymáshoz, valamint az önkormányzatok részére ajánlásokat kell megfogalmazni a vállalkozók részéről. Ennek egyik példája a mai kihelyezett ülés, melynek során a vállalkozók megismerkedhettek az önkormányzati feladatokkal, pályázati elképzelésekkel, a vállalkozók pedig ötleteket, segítséget nyújthatnak az önkormányzatoknak azon kérdésekben, melyben nekik sokkal nagyobb tapasztalatuk van.

DSCN5575Az Elnökség és vendégei megismerkedtek Balatonfűzfő jelenével és jövőbeni terveivel. Az önkormányzat jövőbeni terveiből kiemelték a kerékpáros turizmus, valamint a vitorlás turizmus fontosságát, valamint, hogy a szálláshelyek fejlesztésre vonatkozóan további egyeztetéseket kezdeményeznek. Az együttműködés keretében a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete saját fővárosi és Pest megyei tagságának is ajánlani fogja a Balatonfűzfői turisztikai lehetőségeket, valamint a befektetési (szálláshely, stb) lehetőségeket, melyeket az önkormányzat is a lehetőségeihez képest támogatna.

Az Elnökségi ülésen szó esett Lázár János miniszter úr a VOSZ elnökségének tartott előadásáról, mely során ismertette a már azóta napvilágot látott intézmény átalakítási programot, melyhez kérte a vállalkozók támogatását. Valamint kérte és javasolta, hogy a VOSZ tegyen javaslatot a vállakozók további adminisztrációs terheinek csökkentésére. Erre a jelen lévő elnökségi tagok külön is vállalkoztak, szakterületenként és az ésszerűsítésekre javaslatot tesznek. A költségvetési szervektől felszabaduló munkaerő képzésére , foglakoztatására vonatkozóan is születtek javaslatok.
Az elnökség tagjai javasolták, hogy kezeljék kiemelten a szerzői jogdíjak Artisjus Szervezet adminisztratív és komoly anyagi, ellenszolgáltatás nélküli anomáliáit, illetve álljanak az élére egy megbízható a “CSOK”-ban is jártas építőipari cégek minősítésében és ajánlásában, hogy a megrendelők ne a korábbi évek gyakorlatával találkozzanak, hogy a projekt cég felépít (ha felépít?) egy házat és eltűnik és volt garancia, nincs garancia.

Az elnökség tagjai valamint a meghívók az elnökségi ülésen további együttműködési lehetőségekről beszélgettek a turizmus, valamint más akár ipari lehetőségek területén.

A VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezet elnöksége külön köszönetét fejezi ki Balatonfűzfő Önkormányzatának, polgármesterének a tartalmas és szíves vendéglátásért!