Létszámbővítés bértámogatás/bérköltség támogatás igénylésével

Tájékoztatás a  VEKOP 8.1.1-15 Út a munkaerőpiacra elnevezésű projektéről

A program elsődleges célja a hátrányos helyzetű emberek elhelyezkedésének támogatása különböző bértámogatási, bérköltség támogatási konstrukciók keretében.  A konstrukciókról a csatolt mellékletből tájékozódhatnak.

 A támogatások az alábbi célcsoportok foglalkoztatása által igényelhetők: 25-64 év közötti nyilvántartott álláskeresők, különösen:
–      a 25-30 év közötti pályakezdők,
–      az alacsony iskolai végzettségű emberek,
–   a gyermekgondozást és hozzátartozó ápolását követő újrakezdés nehézségeivel küzdő nyilvántartott álláskeresők,
–      a tartósan (legalább hat hónapja folyamatosan) nyilvántartott álláskeresők,
–      az 50 év feletti álláskeresők,
–      a közfoglalkoztatásból a versenyszférába visszavezethető álláskeresők.

 Minden munkaadó igényelhet támogatást, aki

  • megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok szabályainak,
  • nincs köztartozása – szükséges benyújtani a NAV által kiállított, a köztartozás mentességet igazoló, 30 napnál nem régebbi közokiratot, vagy cégszerű aláírással ellátott adófolyószámla kivonatot. Érdemes kérni a KOMA adatbázisba történő felvételt >>>>   – így nem szükséges havonta beküldeni a köztartozás mentességről szóló igazolást.

 A program lehetőséget nyújt a hazai családi vállalkozások, kkv-k számára, hogy támogatással növeljék statisztikai állományi létszámukat.

 Emellett a munkavállalóknak lehetősége nyílik

  • ingyenes képzésekben történő részvételre,
  • valamint vállalkozóvá váláshoz is igényelhető támogatás – 6 hónap időtartamra, maximum a mindenkori minimálbér összege (ez 2016-ban bruttó 111.000 Ft/hó).A támogatások igényléséhez szükséges munkaerőigény benyújtása a székhely vagy a foglalkoztatás helye szerint illetékes Foglalkoztatási Osztályon, valamint kérelem benyújtása szükséges azon a Foglalkoztatási Osztályon, ahol a munkaadót nyilvántartásba veszik. 

Munkáltatói Tájékoztató és elérhetőségek>>>