Meghívó az „Európai végrehajtható okiratok” konferenciára

Nem akar futni a pénze után? A közjegyzői okiratban foglalt szerződés közvetlenül végrehajtható! Az FMH az EU-s tagországokban is végrehajtható! (Európai fizetési meghagyás!)

 

A VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete és a Magyar Országos Közjegyzői Kamara együttműködése alapján, 2017. december 6. napján a MOKK szervezésének keretében ismételten díjmentes szakmai előadásra hívjuk, mely az európai végrehajtható okiratok témája köré csoportosul.

A program helyszíne: 1087 Budapest, Stróbl Alajos utca 3/b., Közjegyzők Háza I. emeleti előadó.

Előadó: Dr. Parti Tamás közjegyző, a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke

 

A közjegyzői okirat jelentősége:

A közjegyzői okiratba foglalt szerződés nemcsak Magyarországon, hanem az Európai Unió legtöbb tagállamának a területén is végrehajtható. Mivel mindezzel a szerződő fél is többnyire tisztában van, a közokirat megléte már önmagában is növeli az esélyét annak, hogy a partnerünk betartja a szerződésben foglaltakat.

Európai fizetési meghagyás:

Európai fizetési meghagyás kibocsátását bárki (magánszemélyek, cégek, egyesületek stb.) kérheti, ha adósa egy másik uniós tagállamban – Dániát kivéve – rendelkezik lakóhellyel (tartózkodási hellyel) vagy székhellyel. Az eljárás egyszerűen, egy magyar nyelvű formanyomtatvány kitöltésével bármelyik magyar közjegyzőnél kezdeményezhető – és így egyszerűen és könnyen könnyedén behajtható a külföldi kintlévőség.

A szakmai nap ütemezése:

  • 9.30-tól Regisztráció a Recepción (a regisztrációhoz szükségük lesz a személyi azonosító okmányukra).
  • 10.00-10.15: Köszöntő: Marjay Gyula a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete elnöke
  • 10.15-11.30-ig: Előadás (kérdések és konzultáció)
  • 11.30-11.50-ig: Szünet (szendvics, üdítő, kávé fogyasztása biztosított).
  • 11.50-13.00-ig: Előadás (kérdések és konzultáció)

Jelentkezni a titkarsag@vosz-kmrsz.hu e-mail címen lehet. A helyek korlátozott számára való tekintettel kérjük, hogy jelentkezését 2017. december 4-ig küldje meg.

Várjuk Önöket szeretettel!

Marjay Gyula

elnök

Dr. Tóth Ádám

elnök

VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete Magyar Országos Közjegyzői Kamara