A Gödöllői Királyi Kastély adott otthont Budapest-Pest megye egyik legrangosabb eseményének

2019 november utolsó péntekjén hagyományosan a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete rendezi a területi Prima Gálát, ahol már 13. éve 6 Prima Díj, 1-1 millió forinttal, 2 Regionális külön díj, 3 kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért díj, valamint 8 Regionális Év Vállalkozója díj talál gazdára.

Idén ismét a Gödöllői Királyi Kastély teremtett rendkívül bensőséges hangulatot a rendezvénynek, ahol közel 300 vendég várta, hogy az idén kik kapnak elismerést és milyen műsorok szórakoztatják a nagyérdeműt. A kiválóságok mellett Budapest és Pest megye társadalmi és vállalkozói vezetői is szép számban megjelentek és a későbbiekben rész vállaltak a díjátadásokban is. A Pénzügyőr Zenekar vendégváró zenéjét követően a műsorvezető Harsányi Levente Marjay Gyula elnököt szólította a színpadra.

Az elnök a megnyitójában arról beszélt, hogy nagyon sok díjat kiadtak már, de még mindig vannak olyanok, akikre érdemes odafigyelni, mert csodákat alkotnak, csak nem vesszük észre. Ezért egy kiváló kezdeményezés volt Demján Sándor által ez díj és annak megyei eseménnyé emelése.

„Sok-sok tehetséggel megáldott ember vesz ma körül bennünket. Az az Isten adta tehetség! Míly gyönyörű, amikor a mi örömünkre szolgál! És itt vannak azok, akik szolgálnak, akik tehetségüket adják oda nékünk, hogy legyen egy-egy boldog, szép óránk. Feltöltődjünk, és tovább tudjuk vinni ezt emlékeinkben és saját munkánkban is tudjuk kamatoztatni. Persze csak az élményeket, amik lendületet adnak a minden napjainknak – fűzte hozzá megnyitó beszédében.”

Külön köszöntötte még a korábbi évek Prima díjazottjait, aki elfogadták a meghívást,

Keresztes Konrádné iskola vezetőt, Pándy Pirosa Liszt díjas, Prima Díjas, Madách Imre díjas  opera-és operett énekesnő, Krasznai Magdolna orvost, allergologust, Jezerniczky Sándor balett művészt, Horváth Gyula hegedűművészt, prímást. Nyári Károly zongoraművészt, Rófusz Ference a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Oszkár díjas magyar rajzfilmrendezőt, Martinek János olimpiai bajnok, öttusázót, és nem utolsó sorban Harsányi Levente műsorvezetőt.

Ezt követően Demján Sándorné, Lídia Asszony, az est díszvendége köszöntötte a megjelenteket, aki megemlékezett volt férjéről, Demján Sándorról, aki elindította útjára ezt a díjat. Őszinte szívvel gratulált a díjazottaknak és mindazoknak, akik egy ilyen nagyszabású rendezvényt megszerveztek.

A vállalkozói díjak átadása, röviden bemutatva a díjazottak tevékenységét.

2019-ben Regionális Év Vállalkozója Díjat adományozott a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete, a VOSZ elnökségi határozata alapján.

  1. Orbán Gergely ügyvezetőnek, (Budapest)

Orbán Gergely egy fiatal vállalkozó, aki a Vosz életében főleg Élelmiszeripar területén  korát meghazudtoló  jelentősmunkát végzett.  Hagyományos ételeinket kivételes érzékkel teszi vonzóvá a fiatalabb generáció számára.  Modern felfogásban jeleníti meg a tradíciókat a Street-Food világában.  Magyar konkurenciát állítva a fejlődő gasztro irányzatoknak

  1. Székely Gabriellának, (Budapest)
    Fő tevékenysége szakorvosi járóbeteg-ellátás, továbbképzések tartása Tudományos kutatások megjelenítése, és azok átadása a háziorvosok és az alapellátásban dolgozó kollegák részére
  2. Friedrich Antal, (Budaörs)

Cégét 2000-ben alapította. Családi vállalkozást a Nagynéni éttermében kezdte. Azóta megszerzett minden képesítést, hogy szakmáját minél magasabb szinten végezze. Fiai is szakmája lelkes kővetői Példaértékű a tanulókkal való türelme, ezt sikerei bizonyítják, mivel  sorra nyerik szakmai versenyeiket.

  1. Szemerei Károly ügyvezető (Fót)

Szemerei Károly vezetésével az Agrolánc Kft. 1990-ben alakult, mezőgazdasági és kommunális gépek, munkaeszközök értékesítésére. Az elmúlt harminc év a zökkenőket leszámítva sikeresen telt.

Professzionalizmus és minőség mindenekelőtt. Azt vallják, hogy a partnereikkel való tartós és szoros együttműködés során nélkülözhetetlenek ezek az értékek.

  1. Kaszab Annamária egyéni vállalkozó (Budapest)

Kaszab Annamária – a XV. kerületben- az LPG Stúdió vezetőjeként évek óta egy hazánkban ritka, francia szabadalomra épülő (ún. LPG) kezelést végez, kimagasló eredményességgel. A nyirokkeringésre ható, kötőszöveti stimulációt gép hajtja végre, amit az orvosi vagy esztétikai célok figyelembevételével állítanak be. Több éve vendégei kiemelt megelégedésére végzi munkáját.

  1. Fodor Ilona és Fodor Krisztina (Szigetszentmiklós)

A Páratlan Cukrászda a Csepel-sziget felső csücskében, Szigetszentmiklóson található.

A Kis-Dunamenti városban a családi cukrászda neve már 15 éve egyet jelent a kimagasló minőséggel és meleg vendégszeretettel. Az alapító testvérpár, Fodor Krisztina és Fodor Ilona üzletvezető tulajdonosok jól kiegészítik egymást a munkában is.

  1. Koós Jánosné egyéni vállalkozó (Budapest)

Koós Jánosné Kirády Marika 1965-óta kozmetikus a XV. kerületben. Közel 20 év szövetkezetben eltöltött év után, 1983-ban indította el a saját vállalkozását. Már 1970-ben mestervizsgát tett.

Büszkeséggel tölti el, hogy több, a keze alatt végzett kozmetikus mostanáig sikeres vállalkozó lett.

Nagy elismerés számára, hogy családok több generáción keresztül bíznak szakmai tudásában. és veszik igénybe szolgáltatásaikat.

  1. KOVÁCS Tamás (Budapest)

Kovács Tamás a Padlókirály Kft-t 2013-ban alapította. 2016-tól a vállalkozás Józsefvárosban működik, székhelye a Népszínház utcai tradicionális vállalkozói negyed. Hideg-meleg padló- és falburkolatokat valamint műanyag nyílászárókat forgalmaz és épít be, a megrendelői legnagyobb megelégedettségére.

A VOSZ elnökségének döntése alapján öten elnyerték az ÉV VÁLLALKOZÓJA díjat, melynek átadására december 6-án került sor a Magyar Vállalkozók Napja alkalmával a Művészetek Palotájában.

  1. Gyenge Zsolt, ügyvezető Fóti Kézműves Sörfőzde (Söripari Vállalkozás Kft. Fót) .
  2. Kozik József , Tori Családi Vendéglátó és Kereskedelmi Kft ügyvezetője (Budapest)
  3. Hubai Péterné, az Axis Betonit Kft tulajdonosa (Budapest)
  4. Mayer Gábor, a Mikrosport Kft. Mayer Toyota ügyvetető tulajdonosa (Budakeszi)
  5. Rátkai Tamás, a BÁV Faktor Zrt, Elnök vezérigazgatója (Budapest)

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjban részesült        

  1. Kissné Kászon Gabriella

Hosszú évek óta aktív résztvevője a kereskedelemnek, ismeri az ágazat szakmai és gazdasági problémáit, buktatóit. Ezen ismeretek birtokában segíti kollégáit mind a VOSZ- ban, mint pedig a Pest megyei kamarában.

 Napi szinten követi a szakképzést, annak változásait. Kritikai észrevételeivel segíti annak továbbfejlődését. Szeretné, ha valóban igazi kereskedők dolgoznának a kereskedelemben!

Hathatós támogatója és aktív résztvevője a VOSZ rendezvényeknek, 20 éve tagja szervezetünknek. Nem csak vállalkozói múltja, hanem társadalmi szerepvállalása is elismerést érdemel.

  1. Fodor György

1968-ban kezdett birkózni a VASAS SC-ben, 1989 óta utánpótlás-nevelő edző, jelenleg a sportklub utánpótlás szakmai vezetője. Következetes szakmai munkájának eredményeként és a birkózószőnyegen kivívott seregnyi csapatbajnoki címnek köszönhetően a VASAS az ország egyik meghatározó utánpótlás-nevelő műhelyévé vált. A 80-as évek végén létesített birkózóiskolát a XIII. kerületben. Személyiségének, sportpedagógiai módszereinek és példaadásának köszönhetően nagyon sok gyermek kezdett el birkózni és szerette meg ezt a sportágat. 18 éve oktatja a kerületi óvodásokat kihelyezett testnevelés órák keretében.

  1. Bakai Kristóf,  ezredes

15 éve elnöke a Közép budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesületnek, amely a főváros egyik vezető önkéntes katasztrófavédelmi csapata. 4 éve a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérésére vezeti a Budapest Önkéntes Mentőszervezetet.

Összefogják a Budapesten tevékenykedő önkéntesek mentési törekvéseit. Részt vesznek az árvizek elleni védekezésben, a nagy viharok utáni mentésekben. Legutóbb a Hableány áldozatainak felkutatásában és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei viharok utáni helyreállításban találkozhattunk velük. Bakai Kristóf Péter teljesen önkéntesen, társadalmi munkában vesz részt az egyesületek vezetésében és a mentésekben.

A vállalkozói díjak átadását követően Nyári Károly műsorát élvezhette a közönség, majd következtek a Regionális Prima Díjak átadásai.

Magyar népművészet és közművelődés kategóriában:

FRICSKA Táncegyüttes

A Fricska táncegyüttes azon nagyon kevés magyar közösség egyike, aki  szerepelt a Britain’s Got Talent és a Hungary’s Got Talent kiemelkedő válogatásaiban is.

A testvérek, Papp Gergely és Papp Máté mellett – akik korábban már tíz éven át voltak ragyogó néptáncosok – az új csapat tagok Szabó Dániel és Popvics Márk is komoly táncművészeti múlttal rendelkeznek. – Hihetetlen szorgalommal építették fel a tradicionális elemekre épülő, de mégis a mai kornak megfelelő művészetüket. Nevük, a Fricska arra utal, hogy a legmodernebb táncköntösbe öltöztetik az igazán autentikus, ősi magyar néptáncot, bizonyítva, hogyan fér el egymás mellett a ma és az elmúlt ezer év. Vállalt küldetésük, hogy a magyar tánchagyományokat tegyék divatossá és népszerűvé lehetőleg szerte a világon..

Magyar Zeneművészet kategóriában :

Pitti Katalin

A világ számos országában énekelt. Sikerei jellemző, hogy Drezdában Verdi A lombardok c. operája Giselda szerepének előadása után tizenhétszer hívták függöny elé. A legtöbb különböző rendezésben Verdi Traviata c. operájának címszerepét, Violetta szerepét énekelte, játszotta, élte itthon és külföldön,  Szófiában, Kassán, Kolozsvárott, Tokióban, Nagojában, Oszakában és a Magyar Televízió opera-keresztmetszetében.

Puccini Pillangókisasszonyának címszerepét 16 éven át alakította.

Számos jótékonysági munka résztvevője. Tíz éve rendszeresen tanít. Jelenleg a Nyugat-Magyarországi Egyetem SEK (Savaria Egyetemi Központ) Művészeti, Sport és Neveléstudományi Szakán kinevezett docens, a Budai Művészház alapítványi iskolájában oktat és a Tata város Zeneiskolájában hangképző tanár.

(A díjat Dr. Vereczkey Zoltán és Marjay Gyula adta át.)

Magyar építészet kategóriában:

Szabó Levente,

Szabó Levente Ybl- és Pro Architectura díjas építész a kortárs magyar építőművészet és építészettudomány kiemelkedő alakja. Többek között a nevéhez fűződik – Gyüre Zsolttal közösen- a Móricz Zsigmond körtéti Gomba épületének revitalizációja, amely 2015-ben a Budapesti Építész Kamara Nívódíját is elnyerte.

Magyar oktatás kategóriában: 

SZABÓ SIGFRID  Reflexológus , feltaláló

Budapesti nemzetközi találmányi kiállításon GÉNIUSZ-díjat kapott.  2017-ben a KKV TOP 100 Ipar kategória első helyezettje lett.

Munkája során feltalált már egy gyógyfolyadékot, ami gipszlevétel után az izmok lazítására és egyéb mozgásszervi problémák, sérülések kezelésére használható. Betegei Magyarországról szinte minden megyéből voltak, Európából és a tengerentúlról is járnak hozzá. Folyamatosan új termékek ki- és továbbfejlesztésén dolgozik. Páciensei már több éve fogyasztják a Reg-Enor táplálék-kiegészítő folyadékot, tejfehérje oldatot – a visszajelzések alapján – eredményesen.

Magyar Tudomány kategóriában:

Szántó László

Villamosmérnöki-gépészeti végzettségére és 37 éves gyakorlatára alapozva komoly szaktudással rendelkezik az ásványianyag bányászat- és feldolgozás terén. Jelenlegi fő állása az AXIS BENTONIT Kft. ügyvezetői, valamint tudományos munkája mellett a helyi „Pétervásárai Közösségi Televízió” vezetője.

Magyar Színház és filmművészet kategóriában:

Szente Vajk

Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, drámaíró, műsorvezető.

Már akadémiai évei végén a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött. Elsőként Ibolya Ede alakját formálta meg a Csókos asszony című operettben.

A Csokonai Színházból 2007-ben jött el, addig évente négy-öt szerepet játszott. Repertoárjában egyaránt megtalálható Peter Pan és Tamási Áron Kömény Mókája, valamint az Equus főhőse, Alan Strang is.

Regionális Prima Különdíjat vehetett át:

Magyar Színház, filmművészet kategóriában:

Darvasi Ilona színigazgató (Turay Ida Színház)

Kiemelkedő társulatépítő, két évtizedes fáradhatatlan és példamutató színházteremtő tevékenységéért, színészbarát és klasszikus jelmezeiért, színházi díszleteiért.

Magyar Irodalom Kategóriában:

Sumonyi Papp Zoltán író, költő

56 éve alakítója és gazdagítója Budapest irodalmi életének. Az emberi alapértékeket védő és mellettük kiálló, a tehetséget támogató, sokoldalú kultúraközvetítő tevékenysége elismeréseként.

Ezt követően Horváth Gyula hegedűművész, Pándy Piroska operaénekes, valamint a Fricska táncegyüttes műsora nyújtott felejthetetlen élmény a jelenlévők számára.

Marjay Gyula a zárszóban a gratulációk mellett megköszönte minden támogatónak, szponzornak a segítséget, köztük a Pest megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatását.
Támogatóink voltak>>>

Az est hátralévő részében a svédasztalos fogadást követően a Madarak Zenekar szolgáltatta a talpalávalót.