Vállalkozói sarok 20 percben

Interjú Marjay Gyula VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete elnökével az alábbi témákban:

– Még rengeteg olyan cég, illetve Kft. van, akik nem rendezték a törzstőke emelésüket a minimum 3 millió forintos nagyságrendre. Március 15-én lejár a már egyébként is egy évvel meghosszabbított határidő!

– A BM állást foglalt: Mégis csak kell kéménydíjat fizetni azon vállalkozásoknak, akik a saját – nem társasházi – lakásukba jelentették be a cégüket!

– Kulturális csemege: Ritmus és örökség címmel határon átnyúló fotó kiállítás nyílt meg a XIV. ker. Gizella u.36-ban az Európa 2000 Középiskolában, melyet Marjay Gyula a VOSZ BPMRSZ elnöke nyitott meg.

Vállalkozói Adófórumot tartott a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete

Immár hagyományos módon minden év januárjában az aktuális adó jogszabály változásokról tartott adófórumot a VOSZ Budapesti és Pest megyei Szervezete,  a BKIK, valamint a Zuglói Vállalkozói Szövetség támogatásával.

A rendezvény előadói és vendégei voltak:
Dr. Varga Árpád címzetes egyetemi docens, a  NAV volt elnökhelyettese, dr. Funtek Zsolt főosztályvezető (NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága), dr. Kiss Mariann tájékoztatási kiemelt főreferens (NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága),  dr. Csobánczy Péter tájékoztatási főreferens (NAV Dél-budapesti  Adó- és Vámigazgatósága), Nagy Attila tájékoztatási kiemelt főreferens (NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága)

Kovács Zsuzsanna igazgatóhelyettes a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága, Kothencz István Adóügyi Igazgatóhelyettes a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága, Gassné dr. Radó Katalin Folyószámla-kezelési és Végrehajtási Igazgatóhelyettes a NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága, Varga-Biller Katalin Adóügyi Igazgatóhelyettes a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága

Minden évben, akár többször is változnak az adójogszabályok, melyek sajnos nem a kiszámíthatóság irányába mutatnak. Az idei adóváltozásokban természetesen vannak pozitívumok is, némi egyszerűsítés, adminisztráció csökkentési törekvés, de mint majd látjuk, sok újdonság és új feladat is jár a változásokkal együtt- mondta köszöntőjében Marjay Gyula a VOSZ BPMRSZ elnöke. Hozzátette, a VOSZ a jogszabályi változások eligazodásában kíván segíteni tagjainak, mint eddig is a mai térítésmentes oktatással is, ahol azok a szakemberek mondják el a változások lényegét, akik utána az ellenőrzés részesei is lesznek. Kiemelte még, hogy a tavaszi-nyár eleji adminisztrációs terhek csökkentését szolgáló konferencia sorozaton hangzott el először a vállalkozók és a VOSZ jelenlévő szakemberei részéről, hogy a KATA, kisvállalkozások tételes adójának 6 millió forintos felső határát fel kellene emelni, mert valóban ez az adónem, mely a legegyszerűbb adminisztráció mellett, a legkedvezőbb a mikró vállalkozások részére. Eljutott az üzenet a törvényalkotókig, a KATA felső határát 12 millió forintos árbevételig emelték fel.

Az előadásokat Dr. Varga Árpád címzetes egyetemi docens, a NAV volt elnökhelyettese kezdte, az ART, az adóeljárásról szóló tv. módosításaival. Szólt többek között arról, hogy 3,8 milló magánszemélynek fog adóbevallás tervezetet készíteni a NAV, melyeket március 15-től lehet majd megtekinteni és esetleg javítani az ügyfélkapun keresztül, de lehet majd papír alapon is kérni. A jogszabály változtatta az adótitokról szóló részt, valamint a végrehajtás alá vont adótartozás elévülését 5 évről 4-re mérsékelte. A megbízható adózók fizetési könnyítésének szabályait is enyhítette a jogszabály, 1,5 mFt-ig minden indoklás nélkül, egyszerű kérelemre is biztosítja a NAV a részletfizetés lehetőségét.

A Személyi jövedelemadó tv változásairól Dr. Funtek Zsolt a NAV tájékoztatási főosztályvezetője tartott előadást és válaszolt a nagyszámú hallgatóság kérdéseire. Kiemelt témaként beszélt a béren kívüli juttatások megváltozott rendszeréről, különösen a 100 eFt-os készpénzben adható béren kívüli juttatás szabályairól,

Részletesen elmagyarázta a megváltozott kiküldetési fogalmat, valamint a munkaerő mobilitását segítő adómentes kifizetések lehetőségét és a munkába járás költségtérítésének 15 Ft/km-re történő adómentes emelési lehetőségét.

Az egyéni vállalkozókat érintő változásoknál kiemelte, hogy a fejlesztési adókedvezmény 30 mFt-os felső határát eltörölte a jogszabály, így korlátlan összegig csökkenthetik a vállalkozók a tárgyévi adóalapjukat új eszköz beruházása esetén.

Dr. Kiss Marinn a NAV kiemelt tájékoztatási referense a szociális hozzájárulás és más járulékok változásáról szólt. A legnagyobb változás 2017-ben a szociális hozzájárulás 27%-ról, 22 %-ra történő csökkentése, valamint az egészségügyi hozzájárulás is két kulcsos lesz.

A jelenlévőket tájékoztatta még a többes jogviszonnyal rendelkezők biztosítási kötelezettségéről, valamint arról is, hogy a 20 fő fölött foglalkoztatók –mint tudjuk rehabilitációs járulékot is fizetnek-, melynek összege 2017-től a minimál bér 9-szerese lesz. Vállalkozói kérdésre megerősítette, hogy már csak hatósági igazolás birtokában fogadható el, hogy valaki megváltozott munkaképességű dolgozó.

Dr. Csobánczy Péter a NAV tájékoztatási főreferense az ÁFA idei változásairól tartotta meg előadását és igyekezett a feltett kérdésekre egzakt választ adni. Mint tudjuk az ÁFA néhány helyen változott, természetesen itt is az év közi jogszabályok is meghatározók, amik most január 1-vel léptek hatályba. Az on-line pénztárgép használatára vonatkozó kötelezetti kör bővülése, min tudjuk a taxisok, masszőrök, plasztikai sebészek és még jó néhány szolgáltatónak kötelező használni a gépet. Az a szabály továbbra is maradt, hogy aki bejelenti a NAV-nak, hogy ő csak számlát ad a vevőinek, ott nem kötelező a gép használata, de akkor minden vevőnek a pontos nevét, címét is tudni kell!

A számlázási szabályokban annyi változott, hogy a 100 eFt feletti ÁFA-t tartalmazó számlák esetében mindenkor rá kell írni a vevő adószámát is.

A legnagyobb „sláger” téma most is a vendéglátás ÁFA kulcsának és ahhoz kapcsolódó magyarázatok, kérdések voltak. Az idén 18 %-ra mérséklődött a vendéglátóipari szolgáltatások ÁFA-ja, jövőre viszont 5 % lesz! Az előadó rávilágított, hogy a sok félreértés (közétkeztetés, munkahelyi étkeztetés miért nem tartozik  oda és így tovább) abból fakadhat, hogy a jogalkotó szándéka az ÁFA kulcs csökkentéssel a turizmus előmozdítása, ösztönzése lehetett. Erre utal az is, hogy jövőre igaz 5 % lesz az ÁFA kulcsa a vendéglátásnak, de e mellett a vállalkozónak 4%-os turisztikai hozzájárulást kell fizetni.

Nagy Attila a NAV kiemelt tájékoztatási referense a TAO (társasági adó) és a KIVA módosításairól tájékoztatta a megjelenteket. A TAO legnagyobb változása, hogy egy kulcsos lett, 2017-től 9 %, függetlenül az árbevétel nagyságától. Új adóalap csökkentő tényezők léptek hatályba, mint a startup vállalkozásba fektetők, mint azon cégek részére, akik a dolgozóik szociális juttatását kívánják növelni.

Az Szja-hoz hasonlóan a TAO-ban is eltörölték a Kkv-k beruházási adóalap kedvezményének felső határát. Viszont szigorították a más adóalanynak történő ingyenes juttatás szabályait.

A KIVA adónemet teljesen átszabta a jogalkotó, még kedvezőbb feltételeket biztosítva, azoknak, akik ezt az adózási módot választják.

 • A KIVA mértéke:
  • 2017-ben az adóalap 14 százaléka,
  • 2018-ban az adóalap 13 százaléka,

amelynek megfizetésével a kisvállalati adó alanya mentesül

 • a 9 százalékos társasági adó,
 • a 22 százalékos szociális hozzájárulási adó, és
 • a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás

bevallása és megfizetése alól.

A fórum végén további kérdéseket tehettek fel a vállalkozók az előadók részére, melyekre a válaszok is érkeztek.

Tájékoztatjuk a fórumon részt vetteket, hogy az előadások részletes prezentációját –az előadók jóváhagyásával- a megadott e-mail címre elküldjük.

 

VOSZ
Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete

Vállalkozói Sarok 23 percben – Zugló TV

Marjay Gyula a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezet elnöke felhívta a figyelmet a vendéglátó szolgáltató tevékenységet érintő ÁFA kulcs csökkentés buktatóira, a szabályozás hiányosságaira. A Szervezet javaslatot fog tenni a jogalkotó irányába, hogy a jogszabályt pontosítsák és tegyék egyértelművé a vállalkozók számára, valamint a versenysemlegesség is tükröződjék a jogszabályban.

Újdonság a magánszemélyek jövedelemadó bevallásában. A NAV elkészíti majdnem mindenkinek a SZJA bevallás tervezetét, de felhívta a figyelmet arra, hogy az adózó közreműködése elengedhetetlen, mert ha nem ellenőrzi, akkor akár meglepetés is érheti a bevallás véglegesítése után.

A riport végén felhívta a figyelmet a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete által szervezett január 17-i vállalkozói Adófórumra!

Vállalkozói Adófórum január 17.

A VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete,  a NAV Központi Irányítás, a BKIK XIV. kerületi Zuglói Tagcsoportja, a BKIK Gazdasági Szolgáltatások Tagozata, és a Zuglói Vállalkozói Szövetség közösen meghívja Önt 2017. január 17-én kedd 14.40 órai kezdettel tartandó Az adó-és járulék jogszabályok 2017.évi változása című VÁLLALKOZÓI ADÓFÓRUMRA

A rendezvény helyszíne: Nomina 3P Zrt.  1143 Budapest, Gizella út 36.  Első emelet aula            

 Meghívott vendégeink:

dr. Szarvák Jenő igazgató a NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága
Heinrich János igazgató a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága
Dr. Minya Mihály igazgató a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága
Vörös Attila igazgató a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága              

Program:

14:15  – Regisztráció
14:40 – Köszöntő: Marjay Gyula a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete elnöke
14:50 –  Az Adózás rendjéről szóló tv.(Art) 2017. évi új előírásai, szabályai
              Előadó: Dr. Varga Árpád címzetes egyetemi docens, a  NAV volt elnökhelyettese
15:40 – A személyi jövedelemadó és a kisadózó vállalkozások tételes adójának (KATA)                       változásai  Előadó: dr. Funtek Zsolt főosztályvezető (NAV Észak-budapesti Adó- és                         Vámigazgatósága)

Kb. 16:10 – 16:30 – SZENDVICS és KÁVÉSZÜNET

16:30 – A szociális hozzájárulási adó és a járulékok változásai
           Előadó: dr. Kiss Mariann tájékoztatási kiemelt főreferens (NAV Kelet-budapesti Adó- és
Vámigazgatósága)
17:00 – Az általános forgalmi adó tv.2017.évi módosítása
            Előadó: dr. Csobánczy Péter tájékoztatási főreferens (NAV Dél-budapesti Adó- és
Vámigazgatósága)
17:45 – A társasági adó és a kisadózó vállalkozások tételes adója új előírásai
           Előadó: Nagy Attila tájékoztatási kiemelt főreferens (NAV Dél-budapesti Adó- és
Vámigazgatósága)

 Konzultáció: Előzetes konzultációs kérdéseket a NAV szakemberei részére 2017. január 13-ig. tehetik fel a titkarsag@vosz-kmrsz.hu e-mail címen, amiről a szakemberek  írásos választ adnak illetve a fontosabb kérdéseket személyesen a fórumon.  Fórumunkat kb. 18.30-ig tartjuk.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.  A rendezvény a VOSZ, a BKIK, és a ZVSZ tagjai számára díjmentes, de  előzetes regisztrációhoz kötött.  A nem tagok részére is lehetőség van 4000 Ft.- ÁFA alanyi mentes önköltségi áron részt venni.
A fizetés a helyszínen lehetséges, az összegről készpénzfizetési számlát állítunk ki.  

Kérjük, hogy részvételi szándékát előre jelezze Trombitás Krisztinél a titkarsag@vosz-kmrsz.hu e-mail címen. A férőhelyek száma korlátozott, kérjük mielőbbi regisztrációját.  (Felhívjuk a figyelmét, hogy a környéken a parkolás nehéz!)

Nemzetközi Innovációs Konferencia, Kiállítás és Ötletbörze – Beszámoló

Névtelen

Az „Ötlettől a megvalósulásig” szlogen jegyében megtartott, Első Nemzetközi Innovációs KonferVOSZ (10 of 42)encia kiállítás és ötletbörze, nagy sikerrel zárult.

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Vállalkozók Országos Szövetsége és a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete, valamint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének 2 napos konferenciája az újonnan megnyílt Európa Konferencia Központban került megrendezésre. A szlogennek, amely úgy szólt, hogy az „Ötlettől a megvalósulásig”, ragyogó visszatükröződése volt maga a konferencia.

Az előzetesen ismertetett programok nagy érdeklődést váltottak ki, azután közel háromszázan voltak kíváncsiak, sajnos az előzetesen nem regisztrált 40-50 főnek nem, vagy csak nehezen jutott hely a teremben, vagy a bejáratoknál. A téma jelentőségét az is mutatta, hogy a Kormány részéről két olyan Államtitkár is megjelent a rendezvényen, Lepsényi István és Íjgyártó István urak személyében, akik egyrészt a gazdaság fejlesztésért, másrészt a külgazdasági kulturális és tudománydiplomáciáért felelősek, azaz sokat tehetnek a sikeres innovációk érdekében.

A konferencia tematikája, követve a szlogent, rövid színvonalas vezetői köszöntőkkel kezdődött, majd a folyamatot elemző un. kiemelt előadások vonulata hűen bemutatta mindazt, ami ebben a kérdéskörben fontos volt, felhívva a figyelmet úgy a témakör pozitív vetületeire, mint a még megoldásra váró feladatokra.

VOSZ (12 of 42)  VOSZ (20 of 42)

Így a kiemelt előadásokban szó volt az innováció szerepéről és lehetőségeiről az építőiparban, valamint jelentőségéről a nemzetgazdaság fejlődésében, illetve bemutatásra került, hogy az innovációnak kulcsszerep jut a KKV szektor sikeres fejlődésében. Előadónk sok gyakorlati példával támasztotta elő mondanivalóját.

Ebben a blokkban kiemelt figyelmet kapott a szellemi tulajdon szerepe, a hazai innovációkban, és kvázi, mint egy új terület szóba kerültek a humán és az ÖKO Innováció kérdései.

Természetesen, ez még így nem volt elég, hiszen köztudottan az innováció finanszírozása egy érzékeny pénzügytechnikai kérdés, amelynek megoldási alternatíváit innovatív finanszírozás technikák felvázolása követte, a KAVOSZ részéről.

Ezt követően az első napon három, szekcióülésen gyakorlati kérdések kerültek bemutatásra, majd megvitatásra. Az első szekció az ötlettől a megvalósulásig tartó folyamatot mutatta be, kiemelkedő példákon keresztül. Itt először néhány Magyar Termék Nagydíjas tapasztalatait ismerhették meg a résztvevők, majd következett a versenyképes termékké fejleszthető innovációs ötletek, illetve ezek tapasztalatinak bemutatása. Ugyanitt, nagy érdeklődés kísérte az ötletek termékké fejlesztésének és piacra juttatásának módjait bemutató blokkot is, amit végül a tervezett időn jóval túl elhúzódó, konstruktív hangulatú kerekasztal beszélgetés zárt, az előadók és a meghívott vendégek részvételével.

VOSZ (28 of 42)

A jóval pragmatikusabb témát feldolgozó második szekcióban rendszerszemléletű megközelítésben a „megújuló energiaforrások használata az építőipar és a gépgyártás területén” címet viselte. Az első előadás az innovatív épületek létrehozása, avagy más néven „DOMOTIKA” kérdéskörét dolgozta fel, eredményeivel és célkitűzéseivel, amely mintegy keretet adott a következő olyan előadásoknak, mint az Út a jövő komfortjához, melyben egy nagysikerű debreceni professzor úr találmánya került bemutatásra. Ezt követte egy új könnyűszerkezetes építési technológia az ISB színvonalas, vetítéssel indított előadása, majd egy feltaláló előadása hívta fel a figyelmet egy ígéretes innovációra, egy új vízzáró betonra, az OXIDTRON-ra. Ezután a résztvevők megismerkedhettek egy újszerű, ún. belső hő védelmet ellátó folyékony halmazállapotban felhordható termékkel (sajnos a feltalálója miatt korlátozott az értékesítése), szekció befejező előadásaként – sok-sok szakmai meglepetéssel tarkítva – a textilipari szakemberek által összeállított textilipari innovációk bemutatása zárta a sort.

VOSZ (3 of 42)

Az új technológiák alkalmazása nem csak sikerrel és anyagi jóléttel, de különböző kockázattal is jár, ezekre mutatott rá egyik előadónk, a korszerű építéstechnológiák kockázatai címmel, de szó volt még ebben a blokkban a termékvédelemről, a hamisításról és az iparjogvédelemről is, amelyből egy nagyon érdekes párbeszéd keletkezett az előadó és a hallgatóság részvételével.

Ezen a napon volt egy ugyancsak nagy jelentőségű szekció, a harmadik. Itt, a Mérnök Kamara továbbképzésére került sor, „Megújuló energiatermelő rendszerek” címmel. Ez azért nagyjelentőségű, mert ahhoz, hogy egy innovációt, egy új terméket be lehessen vezetni, gyártani, beépíteni, szolgáltatni, azt meg kell ismertetni a tervezővel, a kivitelezővel, és valamennyi érdekelttel, hogy abból ténylegesen az innováció mindennapok gyakorlatába átültethető termék, szolgáltatás által az emberek életét könnyebbé téve, annak jólétét szolgálja.

A konferencia másnapján, azaz november 23-án igazi szakmai csemegék bemutatására került sor, mindkét szekcióban. Az Első, humán és Öko-Innovációs szekcióban legelőször az új szakképzési struktúra bevezetésének kérdése volt a fókuszban. Ehhez kapcsolódott következő előadásként a duális képzés témaköre, amelynek során az előadó rámutatott arra, hogy a KKV-k előtt is adódtak és nyíltak új lehetőségek, ezzel kapcsolatban. Végül az oktatási kör zárásaként a műszaki felsőoktatás buktatói kerültek elemzésre, sőt egy új oktatási ág alakulásának történetét és eredményeit ecsetelte az előadó, „Humán vizsgálatok a BME-en” címmel. Az előadás jól vezette fel a DOS, azaz a Digitális Oktatási Stratégia felnőttkori tanulásának pillérének mibenlétét bemutató tanulmányt.

Az Öko-innováció terén először, maga az Oxifa Program, a zéró CO2 (Magyar Termék Nagydíj 2016) „Befektetés a jövőbe” címmel került bemutatásra. Ezután új témaként, a Környezet-egészségvédelem témakörben a káros elektromágneses sugárzások, gyűjtőnevén az un. „ELEKTROSZMOG” és egészségügyi hatásai, továbbá ezek következményeire rámutató, nagyon gyakorlatias és hasznos, széleskörű érdeklődésre számot tartható előadásával zárult a témakör.

Ezzel párhuzamosan zajlott a Második szekcióban „Nemzetközi tapasztalatok” címmel „best Practice”-k bemutatása, igen érdekes módon, két előadásban is. Először online kapcsolatban egy Szilícium völgyi kollégával, illetve hasonló online kapcsolatban egy Németországi kollégával. Majd egy magyar előadó következett, a „Magyar vizes szaktudás gyakorlati alkalmazása nemzetközi kapcsolatokban” prezentáció, amely valódi sikertörténet. Körültekintő előadásban, hallhattuk a „Külgazdasági- és Külügyminisztérium magyar innovációt támogató tevékenysége nemzetközi téren” c. részletes tájékoztatót. De volt Indiai, és Egyesült Államokbeli előadó is, sőt előadások hangzottak el, nagy világcégek hazai aktivitásáról szintén. Az előadások jelentős hányada angol nyelvű volt, de persze magyar fordítással.

Az előadások Témáit tekintve speciális vállalat centrikus megoldások voltak a fókuszban, olyan kérdésekben is, mint pl. Szilikon völgyi innovációk magyar relációi, vagy hogyan működhetnek együtt a start up-ok, nagyobb gazdasági tömörülésekben, de bemutatásra került az innováció és a jövőkép, úgy az Egyesült Államokban, mind Indiában is.

A konferencia zárásaként, a rendezőszervezetek vezetői köszönetüket fejezték ki a konferencia résztvevőinek, meghívott vendégeinek, az előadóknak, és megállapítást nyert, hogy ez a széleskörű összefogással megvalósított rendezvény pozitív hatással volt a hazai innovációra, azzal, hogy reflektorfénybe állította. Ezt támasztották alá az egyes szekcióülésekről elhangzott rövid, tömör összefoglalók is. A rendező szervezetek célkitűzéseinek megfelelően az írott és elektronikus médián keresztül eljutott a híre, teljesült az a szándék is, hogy bizonyos korai stádiumban lévő innovációk, de már kísérleti gyártásban lévők is, nagyobb körben ismertséget kapjanak, csakúgy, mint érettebb, kiállított társaik.

VOSZ (42 of 42)

Ezeket az alkotásokat itt a konferencián megismerhette a magyar műszaki tudományos élet jelentős része, de a nemzetközi szakdiplomaták is, sőt a pénzvilág emberei mellett, a vállalkozok széles köre, akik bízhatnak abban, hogy újabb sikeres innovációk kerülnek megvalósításra.

A zárszó során a rendező szervezetek, azaz a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Vállalkozók Országos Szövetsége és a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete, valamint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége részéről elhangzott a folytatás igénye. Javaslatba került egy 2017 őszén is megrendezendő hasonló konferencia, és bejelentésre került, hogy a rendezőszervek mindegyike saját médiaeszközeivel (írott és elektronikus sajtó) hírt adva az eseményről, honlapjára feltesz egy rövid összefoglalót és az érdeklődök, ezekről a honlapokról letölthetik a konferencia dokumentumait valamint az elhangzott előadásokat.

Budapest, 2016. november 24.

Rendezők

Agrárszektor Konferencia 2016

December 1-2.: a legnagyobb hazai agrárkonferencia. Idén negyedik alkalommal rendezzük meg kétnapos agrárkonferenciánkat, amely az egyik legfontosabb hazai agrár-networking eseménnyé nőtte ki magát az elmúlt évek során. A kapcsolatépítés mellett az elsőrangú szakmai programé a főszerep, amely két napon át, plenáris és párhuzamos tematikus szekciók keretén belül biztosít platformot a magyar agrárium legfontosabb témáinak megvitatásra.

Helyszín:Siófok, Hotel Azúr Wellness ****

2016.12.01 – 2016.12.02

Az este folyamán az állófogadás, a díjátadók és más szórakoztató programok mellett bemutatjuk az „Agrárszektor 2016 – Az 50 legbefolyásosabb személy a hazai agráriumban” című kiadványt is.

A rendezvényre a hazai agrárium meghatározó szakembereit, véleményformálóit, vállalatvezetőit, ágazati és szakpolitikai döntéshozóit hozzuk el, hogy konferenciánk résztvevői első kézből kapjanak választ az ágazatot érintő legfontosabb kérdésekre. Az Agrárszektor 2016 konferencia szakmai fórum és találkozási pont, célja, hogy lehetőséget teremtsen a kapcsolatépítésre és a szakmai együttgondolkodásra.

 • A legnagyobb hazai agrárszakmai konferencia
 • 800 résztvevő
 • Plenáris és párhuzamos tematikus szekciók
 • Kötetlen állófogadás, vacsora, pálinka-, whisky és borkóstolás és egyéb szórakoztató programok
 • Kiváló kapcsolatépítési lehetőség
 •  Az „Agrárszektor 2016 – Az 50 legbefolyásosabb személy a magyar agráriumban” kiadvány bemutatása
 • Díjátadók
 • Együttműködésben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a legfontosabb hazai gazdálkodói szervezetekkel  Tovább olvasás…