Marjay Gyula ünnepi beszédet mondott az 1956. október 23-i Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulójára rendezett ünnepségen

Marjay Gyula a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete elnöke Pest megyében, Dömsödön 1956DSC_0592 október 23-i Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulójára rendezett ünnepségen ünnepi  beszédet mondott. 

60 évvel ezelőtt Márai Sándor szavaival élve: „Meghasadt az égbolt, mert egy nép azt mondta elég volt!”

Október 23-a a Magyar Forradalom és Szabadságharc emlékünnepe.

De! Világtörténelmet is formált!

John F. Kennedy Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke mondta, illetve méltatta a forradalmat 1960-ban:

„1956 október 23-a örökre be van jegyezve a szabad emberek, a szabad népek krónikáiba. A bátorság, az öntudat, a diadal napja volt!”

60 év. Hosszú idő! Több, mint két emberöltő. Az emlékek is már csak foszlányokban élnek azokban is, akik még szerencsére itt vannak közöttünk az 56-osok közül, illetve azokban is, akik részesei voltak az eseményeknek akár Budapesten, akár Dömsödön, vagy az ország más tájain. Tovább olvasás…

Ragyogó napsütés, üzleti megbeszélések, sport, jó ételek, remek hangulat!

megnyito1Ez jellemezte a XIX. Üzletember találkozó a szabadidős programok jegyében című rendezvényt, melyet a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete hagyományosan szeptember első szombatján rendezett meg.

Már fél 8 után sorra érkeztek a “bográcsos” vállalkozók, majdmegnyito2 követték őket a foci mezbe bújt vállalkozó társak. A rejtélyt feloldva: megkezdődött az üzletember találkozó, aminek az első lépései a főzőverseny bográcsai alatti tüzek csiholása, a foci körmérkőzések elkezdése volt.

Immár második éve a zuglói Mogyoródi úti sportpályán került az esemény megrendezésre, ahova 10 óra körül más ingbe, zakóba öltözött urak is jöttek, akik a megnyitó hivatalos vendégei, és az ünnepélyes aláírási ceremóniai részesei voltak.

10 órát követően sok száz ember részvételével, rövid ünnepi köszöntővel Marjay Gyula elnök úr megnyitotta a rendezvényt.

Ezt követően dr. Zöld-Nagy Viktória a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős helyettes államtitkára a vállalkozókra nehezedő bürokratikus terhek csökkentését is jelezte a megjelenteknek, majd hozzátette, hogy ebben a munkában komoly segítséget jelentett a vállalkozók véleménye, melyet a nyár eleji országos bürokrácia csökkentő konferencia sorozaton mondtak el Tarnay RichárdPest megye kormánymegbízottja a vállalkozók és a kormányhivatalok egymás melletti működéséről szólt, mely egyre jobb lesz, de még mindig szükséges a részletek csiszolása. Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a rendezvény helyszínének házigazdája a zuglói vállalkozókon keresztül üzent minden vállalkozónak, hogy fontos az önkormányzatoknak a vállalkozókkal való együttműködés és ezt támasztja alá jelen rendezvény is. Dr. Kiss Zoltána BKIK elnöke köszöntőjében üdvözölte a rendezvény minden résztvevőjét. Kiemelte, hogy hagyományosan jó a kapcsolat a BKIK és a VOSZ BPMRSZ között, így minden évben kiemelten támogatják ezt a rendezvényt is. A jó hangulat garantált, ahol ennyi tenni akaró vállalkozó jelenik meg, zárta beszédét.

A megnyitót követően ünnepélyes aláírási procedúra következett. A NAV Kelet-budapesti Igazgatósága, Dél-budapesti Igazgatósága, Észak-budapesti Igazgatósága, Pest megyei Igazgatósága és aaláirás VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete együttműködési megállapodást írt alá. A dokumentumot a NAV részéről dr. Szarvák Jenő, Vörös Attila, Heinrich János, Polgár Péter igazgatók, a VOSZ BPMRSZ részéről Marjay Gyula látta el kézjegyével. (Az aláírt dokumentumot a itt tekinthetik meg az érdeklődők.)

A megnyitó ünnepségen került átadásra a VOSZ BPMRSZ és a Lyoness Hungary Kft. között kötött együttműködési megállapodás alapján az első három kedvezményes vásárlásra jogosító tagkártya, melyet tagjaink, igény szerint fognak megkapni a következő hónapokban.

A nap folyamán a vállalkozókat tanácsadással segítették a NAV kitelepült szakemberei, a Pest megyei Kormányhivatal munkatársai. De jelen voltak pénzügyi tanácsadó, vállalkozási tanácsadó cégek, valamint több média is képviseltette magát.

Az egészségügyi szűrősátorban az Uzsoki Modell munkatársai várták a vállalkozókat, koleszterin, cukor, vérnyomás mérésre és tanácsadással segítették az egészséges életmód fenntartását.

focicsapatDe az egyik legfőbb szerep a sportnak jutott. A VOSZ BPMRSZ-BKIK vándorkupáért folyó kispályás foci bajnokságon 15 csapat versengett. A körmérkőzéseket követően egyenes kieséssel döntötték el a helyezéseket. A sportszerűség jegyében zajló meccsek végeredménye: I.hely:GÉNIUSZ II:NAVGOROD III:NETINFOBANK

A focin kívül páros lábtengó verseny komoly küzdelmet hozott. I.hely: BKIK  (dr. Kiss Zoltán- Vér  Ferenc) , II.hely: Mester ( Nemestóti Zoltán – Herczku Iván) III.hely: Amatőrök  ( Molnár Péter –Takács András)

Asztali teniszben, kosár dobásban, atlétikában, dartsban, skanderben és nem utolsó sorban ultiban is keményen küzdöttek a vállalkozók és családtagjaik egymással a győzelemért.

poriA bográcsos magyaros főzőverseny is nagyon szép, jó ízű ételekkel örvendeztette meg a kostolókat és persze a csapatokat is, akik esetenként komoly mennyiségű 30-40 literes bográcsban főtt pörköltöt készítettek. A zsűrit, mint mindig mesterszakácsok és a társadalmi zsűri alkották. Jó tanácsokkal, esetenként kritikával is ellátták a szabad tűzi főzésben jeleskedőket.

A főzőverseny vádorkupáját a Gablini Kft csapata nyerte el. II. helyezett lett a Horfer Kft csapata, III. pedig a Zuglói Polgárőrség.

szkanderA színpadon is folyamatosan zajlottak a produkciók: Néptáncbemutató, Szkander bemutató Turcsányi Ferenc személyi edző, szkander  EB ÉS VB. 4.helyezcapueraett vezetésével, Női alakformáló torna a VÁLLALKOZÓ NŐK SZÁMÁRA Medgyessy Ildikó vezetésével, CAPOEIRA bemutató,

TÁNCMŰVÉSZETI bemutató a FÓRUMHÁZ EGYESÜLET táncosaival

A vendégek szórakoztatásáról a Trimédio csoport jóvoltából Madár Veronika, Nédó Olga, Balance Band, Radics Márk, Galát Norbert,  Elek Icu Mentős Laci,  Czimmermann Kitti gondoskodott.

Újdonságnak számított a veterán autók bemutatkozása és “szépség versenye”. Több mint 30 gyönyörű járművet tekinthetett meg a nagyérdemű közönség.

A sportversenyek, főzőverseny díjait a szponzoraink ajánlották fel, akiknek ezúton is köszönjük a támogatást. (Szponzorainkat külön táblázatban tekinthetik meg.)

A díjakat Marjay Gyula és a szponzorok képviselői adták át. Ezt követően baráti beszélgetésekkel zárult a nap, de felmerült a kérdés: Mikor lesz a XX.?

Reméljük, hogy 2017. szeptember első szombatján!

SZFkavelegvartuzo

csapat

VOSZ BPMRSZ csapata tisztességgel helyt állt, de sajnos csak az utolsó helyek egyike jutott. De ettől függetlenül gratulálunk.

 

BPMRSZ_poster_roll_up_2016_Sportnap

Támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

Zugló Tv adása

HUNGARY CARD 2016 – Vásároljon árkedvezménnyel

A VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete és a HUNGARYCARD turisztikai kártya kibocsátója partneri szerződést kötött, mely alapján a VOSZ tagjainak és partnereinek 10 %-os kedvezményt biztosít a kibocsátó a kártya megvásárlása esetén.

hungary_cardA kártya megvásárlását ajánljuk minden magánszemélynek, valamint cégek a dolgozók Cafeteria juttatásának kiegészítésére. Rendkívüli kedvezményeket biztosít, melyeket egy-egy pihenés, utazás, városlátogatás során ki lehet használni, és több tízezer forintot lehet megtakarítani.

Részletes tájékoztató és a vásárlási útmutató>>>

Vállalkozói sarok 12 percben – Zugló Tv.

Az év közepén életbe lépett adóváltozások közötti eligazodáshoz Marjay Gyula, a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Szervezetének elnöke adott segítséget. Kitért a munkavállalói kiküldetés fogalmának módosítására és a cafeteria keretébe illeszkedő munkavállalói lakáscélú támogatásra is.

  • Módosult augusztus 1-vel a munkavállalói kiküldetés fogalma. Mi is tekinthető kiküldetésnek?
  •  A munkáltatói cafeteria rendszerben kevés szó esik a munkavállaló lakáscélú támogatásáról.
  •  Ismételt beharangozó az Üzletember találkozóról. Érdekességek, újdonságok! Szeptember 3.

Vállalkozói Sarok 21 percben – Zugló TV.

Hét szűk esztendő után egyre több autó talál új gazdára, nőtt az új- és a használt gépkocsik értékesítése is. Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke és Marjay Gyula, a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezetének elnöke az autóvásárlás és fenntartás tendenciáiról, az ezekhez kötődő kiadásokról, közterhekről adott tájékoztatást.

Vállalkozói Sarok 16 percben – Zugló TV.

Interjú Marjay Gyulával a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete elnökével
Témák: 
–  Ki is az a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és hitelesítő Hatósága? Ő vizsgálhatja a kereskedelmi tevékenység keretében a pénzmosási törvény előírásaira vonatkozó szabályok betartását. Mik is a fő szabályok? Ezt nem sokan tudják? Lehet büntetés is, ha valaki ezt nem tartja be?
–  Mi is az a 40 Euros behajtási költségátalány?
Hogyan módosult az idén? Most újra kiterhelik a vállalkozókra?
– Idén is lesz Sport és Egészségnap a Vállalkozók részére és családtagjaiknak, vagyis 19. alkalommal rendezi meg a VOSZ BPMRSZ a „19. Üzletember Találkozó a szabadidős programok jegyében, az egészséges vállalkozókért” című rendezvényt szeptember 3-án szokásosan Zuglóban, idén is a Mogyoródi úti sport pályán.