VOSZ Konferencia Meghívó „Égető problémák – Biztos megoldások”

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretettel meghívjuk a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete által megrendezésre kerülő „Égető problémák – Biztos megoldások” KKV konferenciára, melyre július 19.-én, kedden kerül sor.

 

Időpont: 2022. július 19. kedd 09:00-13:00

Helyszín: Novotel Budapest Danube (1027 Budapest, Bem rakpart 33-34.) Buda + Danube terem, illetve élő közvetítéshez csatlakozás.

A konferencián a VOSZ BPMRSZ olyan égető, a mindennapjainkban leginkább felmerülő, valós problémákra ajánl kipróbált, biztos megoldásokat, melyek szinte az összes magyar vállalkozást érintik. Az eseményen bemutatjuk a vállalkozásokat érintő aktuális gazdasági és politikai helyzetet és első kézből adunk információkat a megújuló Széchenyi Kártya Program MAX termékeiről. Hatékony eszközt ajánlunk a vezetői döntéshozatalhoz, elemezzük a munkaerőpiac súlyos problémáit, emellett innovatív megoldásokat ajánlunk a szükséges munkaerő megszerzéséhez-, megtartásához, illetve a rugalmas foglalkoztatásához. Támogatást adunk a KKV-k online marketing tevékenységéhez, illetve bemutatjuk a vállalatdiagnosztika fontosságát.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A résztvevők száma korlátozott, ezért érdeklődése esetén kérjük mihamarabbi regisztrációját, hogy a helyét biztosíthassuk, melyről megerősítő emailt küldünk. Amennyiben az élő közvetítésen keresztül szeretné nyomon követni az eseményt, a regisztráció alapján egy csatlakozási linket küldünk a rendezvény előtti napokban.

Link a regisztrációhoz

 

Részletes program

09:00-09:40       Regisztráció, kávé, üdvözlő falatok

09:40-12:20       Előadások 7 aktuális témában, kérdések és válaszok

12:20-13:00       Büféebéd, networking

 

A konferencián az alábbi kérdésekre adunk válaszokat:

A Vállalkozókat érintő aktuális gazdasági és politikai helyzet: termelékenység: miért fontos és utolérjük-e Európát/Ausztriát 2030-ig? Forintárfolyam: mitől függ és mire számíthatunk? Mik a vállalati kitörési pontok a válság hullámaiban? Európa és a világ gazdasági trendjei: mi várható az előttünk álló években? Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? Előadó: Tardos János (VOSZ Elnökség)

Megújult a Széchenyi Kártya Program MAX – továbbra is fixen! Hogyan segítheti vállalkozását a Széchenyi Kártya Program? A Program rövid bemutatása. Mit- Mikor- Mire – a júliustól igényelhető termékek hitelcélok szerint? Az igénylés menete, hogyan igényelhető? Előadó: Toma Andrea (KAVOSZ)

Siker vagy pánik, avagy a vezetői döntéshozatal következménye: Mik a legnagyobb vezetői kihívások? Milyen lehetséges kimenetelek vannak? Hogyan legyél felkészült és hozz jó döntéseket? Előadó: Király-Korcyl Kinga (Business Drive Hungary Kft). 

A munkaerőpiac valódi helyzete 2022-ben: Mennyire fenntartható és hatékony jelenleg a munkaerőpiac? Melyek a munkaerőpiac alapvető problémái? Válságból tanulság? Létezik egy párhuzamos HR univerzum, ahol fenntartható a munkaerő fejlődése és áramlása? Mi lehet a megoldás a XXI. század égető HR problémáira? Előadó: Nagy Gábor (SkillX Technologies Zrt.)

Munkaerő Mentőcsomag KKV-nak! Hogyan szerezzünk magyar munkaerőt? Hogyan foglalkoztassuk olcsóbban? Mi a jellemző TOP5 hiba KKV munkaerő hirdetésekben? Előadó: Dorner Attila (Atipikus foglalkoztatási szakértő)

KKV-k az online marketing világában: Gyorstalpaló: Mik a jellemző trendek és aktualitások? Milyen akadályokkal találkoznak a cégek és vállalkozók az online marketingben? A “biztos” megoldások, avagy milyen online marketing eszközöket alkalmazzunk? Előadó: D. Kiss Péter (MyMarketing Inspiration Kft.)

A vállalati diagnosztika szerepe a KKV-k versenyképességének javításában: Miért fontos a korszerű diagnosztikai eszközök használata? Hogyan mérhető a vállalkozások pénzügyi helyzete és gazdálkodási képességük, hogyan erősíthető a reagáló képesség? Előadó: Kovács János (Bankorg Kft.) 

2020-2021. évi vállalkozói díjak átadása

2021 November 25-én átadásra kerültek a 2020-2021. évi vállalkozói díjak.
Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak.

Névszerint:
Balázs Péter (Érdi Béta Kkt.)
Cservák Mónika  (Mon-Art Cservák Szalon és Tanműhely Kft)
dr. Nógrádi György (biztonságpolitikai szakértő)
ifj. Zakar József  (Zakar és Társa Kft.)
Jagodicsné Nemsitz Rita (Kereskedelmi Marketing Trendek Kft)
Katona István (egyéni vállalkozó)
Kovácsné Karikás Tímea (Makro – Team Kft.)
Lantos Lyka Antal (Lyka Traffic Korlátolt Felelősség Társaság)
Marjay Gyula (VOSZ Budapesti és Pest megyei szervezetének elnöke)
Papp Zsolt Péter (B-Angel Kft ügyvezető)

A díjakat a szeptemberi közgyűlésen megválasztott elnök, Marosi László adta át, Gesztesi Béla ügyvezető igazgató Úrral.


Waberer’s – Első kézből a jövő stratégiája

Időpont: 2021. december 2.

Helyszín: Online
Ingyenes rendezvény

Kiemelt témák: 

• A vállalat által végrehajtott sikeres trendforduló

• A jövőbeli növekedés alapjául szolgáló stratégiai projektek bemutatása

• A vállalatcsoport 2021-es pénzügyi teljesítményének ismertetése

• A középtávú üzleti várakozások bemutatása

• Waberer’s tervezett régiós expanziója

• Logisztikai szolgáltatások zöld fordulata

 Tovább olvasás, részletek>>>

Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2021

A mindenáron növekedés csapdájában!

Az üzleti döntéshozók nem csak beszélnek a fenntarthatóságról. Csendben cselekednek. Az utóbbi években tömegesen irányt váltottak gondolkodásban és tettekben is. A Magyar Fenntarthatósági Csúcs 12. konferenciáján ők állnak a figyelem középpontjában. Megmutatják, mit tesznek a mindennapokban világunk jobbá válása érdekében, akár kicsiben, akár nagyban, akár tudatosan, akár ösztönösen! Most rajtuk a sor, mert a globális egyezmények a nemzeti érdekek mentén elvérezni látszanak.
A világjárvány felborított mindent, a klímaváltozás miatti katasztrófák pedig már a gazdag, eddig a jólét miatt biztonságban élő nemzeteket is elérték. De sajnos, a Covid-járvány szelídülésével újra megkezdődött a növekedéshajhászás, feledve minden veszélyt, ami a mindenáron növekedés gondolkodásmódja miatt keletkezett a földi életben.
Az üzleti döntéshozókon a világ szeme! Már csak a konkrét cselekvéseikben reménykedhetünk. Az üzleti élet szereplőinek egyre nagyobb része ugyanis nem csak beszél a fenntartható fejlődés fontosságáról, mert ez a divat, hanem sok apró, sokszor alig észrevehető, ám nagy számban már jelentős hatással bíró dolgokat tesz saját cége belső és szűkebb, tágabb környezete jobbá válása érdekében.
Az idei Magyar Fenntarthatósági Csúcs fókuszában a vállalatokon belül megváltozott gondolkodásmódról és annak a munkavállalókért, a szűkebb-tágabb környezetért, az ügyfelekért, az energia- és hulladékgazdálkodásért, a társadalmi egyenlőtlenségekért tettek, cselekedetek állnak.

Ismét összehívjuk a magyar társadalom felelőseit, a tudomány, az oktatás, a civil szervezetek és az üzleti szektor szereplőit, valamint a kormányzat felelős gondolkodóit és cselekvőit, osszák meg tudásukat. Tovább olvasás>>> 

 

Vállalkozói sarok

Visszakaphatják a 2021-es személyi jövedelemadójukat jövőre a gyermeket nevelő, családi kedvezményre jogosult szülők. Az ördög persze ezúttal is a részletekben rejlik, e részletek tisztázásában Marjay Gyula adószakértő, okleveles könyvvizsgáló segített.

MEGHÍVÓ TERÜLETI KÜLDÖTTVÁLASZTÓ GYŰLÉSRE

Tisztelt Tagunk!

A 2021. évben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében teljes körű tisztújítás lesz. A Szövetség hatályos Alapszabálya és a VOSZ Elnökségének döntése értelmében a területi/megyei szervezetek szeptember második hetében tartják Területi Küldöttválasztó Gyűléseiket. Az erre vonatkozó hirdetményt – az előírásoknak megfelelően – két országos napilapban megjelentettük (Népszava: 2021. augusztus 18.  Magyar Nemzet: 2021. augusztus 18.) és közzétettük a VOSZ honlapján is.

A VOSZ Budapest és Pest Megyei Regionális Szervezete Területi Küldöttválasztó Gyűlésén a megyei elnök, az országos küldöttek és az országos pótküldöttek kerülnek megválasztásra.

A Területi Küldöttválasztó Gyűlés időpontja:    2021. szeptember 10. (péntek) 14 óra
A Területi Küldöttválasztó Gyűlés helyszíne:   Budapest, Gizella u. 36. Nomina 3P Szakközépiskola 

A Területi Küldöttválasztó Gyűlés (TKGY) összehívása a hirdetmények megjelenésével tehát szabályszerűen megtörtént, de az Országos Szövetség és a Megyei Szervezet nevében ezúton is tisztelettel meghívjuk a rendezvényre.

A TKGY akkor határozatképes, ha a küldöttválasztási kerülethez tartozó tagok 50 %-a + 1 fő jelen van. Határozatképtelenség esetén a TKGY – változatlan helyszínen és napirenddel – megismétlésre kerül, az eredeti kezdőidőpontot követő 1 óra múlva, határozatképességi követelmény nélkül.

Az 1 óra elteltével megismételjük a Területi Küldöttválasztó Gyűlést, amelynek kizárólagos feladata a megyei elnök, az országos küldöttek és az országos pótküldöttek megválasztása.

Egyben a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete 2021.szeptember 10-én pénteken, 14.30 órakor tartja éves rendes KÖZGYŰLÉSÉT mely egyben VÁLASZTÁSI TISZTÚJÍTÓ Közgyűlés is, amelyre Önt, illetve a vállalkozása képviselőjét tisztelettel meghívjuk.
A rendezvény helyszíne: Nomina 3P. Zrt. I. emeleti terme (1143. Budapest, Gizella út 36.)
A rendezvény ideje: 2021. szeptember 10. / péntek /, 14.30 óra   Meghívó>>>

Regisztráció>>>

Megjelenésére feltétlenül számítunk!

Kissné Kászon Gabriella
VOSZ BPMRSZ elnök