Regionális PRIMA

Jubileumi PRIMA Díj átadó gála a Gödöllői Kastélyban

   A PRIMA Primissima Díj előszobájának és kiegészítő rendezvényeinek is nevezhető megyei PRIMA Díj ünnepség sorozat, melyet a Budapesti-Pest megyei regionális Szervezet  a szokásokhoz híven november utolsó hét végéjén rendezett meg. 10. alkalommal jöttek össze a Főváros és Pest megye kiválóságai a művészet, oktatás, tudomány területéről és a sok-sok vállalkozó, akik a kulturális és gasztronómiai élmények mellett akár a jövő üzleti lehetőségeiről is tárgyalhattak abban a környezetben, ahol valamikor Erzsébet királyné is szívesen töltötte napjait.

Marjay Gyula a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete elnöke a jubileumi rendezvény megnyitó beszédét számvetéssel kezdte. Az elmúlt 10 évben 54 Regionális Prima Díjat, 36 Külön Díjat adtunk át, valamint 100 Regionális Év Vállalkozója Díjat és 50 Év Vállalkozója Díjra tettünk javaslatot. Ezek nagy számnak tűnnek, de a régió vállalkozói számaihoz mérten még mindig elenyészők, éppen ezért adhatnak rangot annak, akik ezt megkapják. A Prímáknál szerintem világhírű művészek, sportolók, voltak már díjazottjaink, de kerestük és keressük mindig a hazai legjobbakat is, akiket esetleg e díj is hozzásegít ahhoz, hogy még jobbak legyenek. Nem feltétlenül a nevek a lényegesek, hanem, hogy egy-egy olyan tevékenységet díjazunk, mely egy közösség számára meghatározó, jó, szép, feledhetetlen, elismerésre méltó. Mily szép ez a magyar nyelv, hogy ennyi féle képen lehet dicsérni.

Hozzátette, hogy a díj a megbecsülés egy kis szelete. Az igazi megbecsülést az idő adja, ami tudjuk kegyetlen, mert gyorsan múlik.

A mindennapok munkáját, esetleg egyhangúságát érdemes egy pillanatra, jelen esetben néhány órára megszakítani, hogy az jelen lévő szellemi erőt, ami főleg a kultúrában érezhető, magunkhoz vonzzuk.

A gálaműsorral egybekötött estélyen hat fő részesült Regionális Prima
Díj elismerésben, melyhez 1-1 millió forint alapítványi támogatást is kaptak a kiválóságok. Magyar népművészet és közművelődés kategóriában: Salamon  Beáta népzenész, Magyar oktatás kategóriában: Toldy Mária zene-tanár, Magyar zeneművészet kategóriában Horváth

Károly – Charlie énekes, Magyar irodalom kategóriában: Baranyi Ferenc író,  Magyar sajtó kategóriában : Harsányi Levente műsorvezető, valamint Magyar színház és filmművészet kategóriában: Madár Veronika színésznő, vehette át a Regionális Prima díjat.

 Regionális Prima Külön Díjban részesült Magyar népművészet és közművelődés kategóriában: Birinyi József és Magyar  tudomány kategóriában: Dr. Schanda Balázs

„Az Év Vállalkozója Díj”-ban a közép-magyarországi régió öt sikeres vállalkozója részesült, a díjakat december 2-án vehették át a Művészetek Palotájában

Páricsi Zoltán, a NOMIS Számviteli Szolgáltató Kft. alapítója, tulajdonosa, Demcsák Mária, a Piac&Profit alapító főszerkesztője, Borbély Levente, a Borsza- Vill Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, Hivessy Zoltán, a Menedzser Praxis Szakkiadó és Gazdasági Tanácsadó Kft. ügyvezetője, Erdődi Sándor, Tápió – Malom Kft . ügyvezetője.

A Közép-magyarországi vállalkozók közül a legjobbakat is díjazták az ünnepségen.

Munkája elismerésül Regionális Év Vállalkozója 2016. kitüntetésben részesült:

Hinora Bálint a Hinora Marketing Group  egyik alapítója, társtulajdonosa, Landor Richard LRT¬NET Kft tulajdonosa, Medgyessy Ildikó a Titina Kft Ügyvezető igazgatója, Sas Gábor a ROSAS Logisztikai Kft. ügyvezetője, Kövespataki Zoltán a SVEA Hungária, Bútorkereskedelmi Kft, Szabó Richárd a PR Filmszervíz Kft. ügyvezetője, Gál Gábor HOTELINFO Kft. ügyvezető tulajdonosa, Szabó Kálmán   és  Bátfai László Signalmik Kft.  alapító ügyvezetők, Ifj. Hunyadi Sándor Hunyadi Kft. ügyvezető igazgatója, Pálffy Imre   SYSTREND-HUNGARY Kft. ügyvezető

A rendezvényen jelentős együttműködési megállapodás aláírásra is sor került, melyet Dr Tóth Attila  a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke és Marjay Gyula  a VOSZ Budapesti és Pest megyei elnöke írt alá.

A megállapodás lényege, hogy a vállalkozók még jobban megismerjék a közjegyzői munka lényegét, vagyis milyen módon lehet segítségükre a közjegyző, de fordítva is igaz, milyen segítséget várnak el a vállalkozók a jogban jártas közjegyzőktől. Reméljük, hogy a megállapodás apró pénzre váltása a vállalkozók részére is kedvező lehetőségeket biztosít.

A hagyományos ünnepi gálaműsor a jelenlévő 260 vendég körében nagy sikert aratott. Fellépett: Pénzügyőr zenekar, Horváth Károly – Chalie, immár Regionális PRIMA díjas énekes, Malek Andrea művésznő és édesapja Malek Miklós zeneszerző,  Madár Veronika valamint a Martonvásári Villő néptánc együttest, akik egy fergeteges tánccal fokozták a hangulatot

A vacsora utáni zenés estről a Madarak Házibuli zenekar gondoskodott.

Gratulálunk a 2016. évi  Díjazottaknak.

Támogatóinknak, ez úton is szeretnénk megköszönni támogatásukat – felajánlásukat.
Támogatóink voltak>>>

Összefoglaló film a PRIMA díjátadó gáláról

Cikk:
Marjay Gyula
Trombitás Kriszti

Fotó:
Diósi Imre
Balla István

—————————————————————————————————————————

Átadták a 2015.évi Regionális PRIMA Díjakat

Ünnepélyes gálaműsor keretében kilencedik alkalommal adták át a Regionális Prima Díjakat. A VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete és a Prima Primissima Alapítvány jóvoltából az idén is 6 kiválóság kapta meg Budapest és Pest megye területéről az elismerést, valamint két külön díj is gazdára talált.

A díjátadó megnyitóján Marjay Gyula a VOSZ KMRSZ elnöke azt emelte ki, hogy egy ilyen rendezvény az összefogásról szól és a köszönetről. A vállalkozók összefognak, hogy a kiválóságokat meg tudják jutalmazni és megköszönik, hogy olyat alkottak és alkotnak a világnak, melyek szebbé és élhetőbbé teszik mindennapjainkat.
Az itt díjazott vállalkozóink, művészeink, sportolónk, tudósunk is mind azt sugallják, hogy igen, van bennünk erő és ezt fent kell tartani! Egy nemzetet tudjuk, hogy kultúrájától, nyelvétől lehet nagy, bármily kevés lelket is számol, de hogy ezt fent is tudjuk tartani, kellenek olyan emberek, akik ennek zászlós hajói és ezt a hajót úgy tudják irányítani, hogy fent is marad a vizen.

A köszöntők után a díjátadások következtek:
primak

 

 

 

 

 

Magyar színház- és filmművészet kategóriában András Ferenc filmrendező, forgatókönyv író,
Magyar tudomány kategóriában: Prof. Dr. Berkes István orvos,
Magyar zeneművészet kategóriában: Szalóki Ági énekes,
Magyar építészet, építőművészet kategóriában: Nagy Csaba építész,
Magyar sport kategóriában: Dr. Szívós István olimpiai bajnok vizilabdázó,
Magyar népművészet és közművelődés kategóriában: a Duna Művészegyüttes
részesült a regionális prima díjban és a vele járó 1-1 millió forintos elismerésben.
A különdíjakat  Magyar sport kategóriában: Szabó Krisztián rallycross versenyző, magyar sajtó kategóriában pedig Tarnóczi Orsolya újságíró vehette át.

vallalkozodAz est keretében 11 budapesti és pest megyei vállalkozó is elismerésben részesült. Gáthy Barnabás, Lukács József, Karácsony László, Kiss-Torma Csaba, Szelényi Renáta, Gulyás József, Stock Sándor, Székely Claudia, Hercsel Erik, Osadcow Gergely, Balázs Ferenc a Regionális Év Vállalkozója kitüntetést vehette át.

 

A díj átadásokat hangulatos műsor szinesítette. A díjazottak közül fellépett Szalóki Ági, egy csodálatos népdal csokorral, a Duna Művészegyüttes egy fergeteges tánccal, de hallható volt Nédó Olga hegedűművész, Vásáry André énekes, és a Pénzügyőr zenekar is.
A díjátadót megtisztelte több közéleti személyiség is, többek között dr. Szeneczey Balázs főpolgármester helyettes, Szatmáry Kristóf miniszteri biztos.

A Regionális Prima Gála támogatói>>>